The Power of Link – 2016

LINK
Een Franse group show in Brussel

Met zeventien zijn ze

Zeventien Franse kunstenaars, waaronder de meest intense van de Europese kunst scene, tekenen present op uitnodiging van de kunstenaar-curator Jak Espi.

Geschilderde dromerijen getekend Charlelie Couture voorbijgegaan door een historische figuur zoals Jérôme Mesnager of jonge meesters van de SpraycanArt zoals Brusk, Kongo BomK, Mist of Blo, de gezamenlijke ervaring die LINK werd gedoopt brengt een fragment van hun collectieve creativiteit tot leven in het hart van de Belgische hoofdstad.

De curator
Jack Espi werd geboren op 10 december 1966 te Salon de Provence. Hij woont en werkt in Pelissanne in de Provence.
No-limit artiest, Jak heeft hars getemd. Een modern medium dat zijn vele invloeden ondergaat, van illustratie tot Graffiti via de vrije figuratie of de Amerikaanse Pop Movement.

Het is de eerste keer dat de man de regie van een zo’n ambitieuze tentoonstelling bekokstoofd : « het betreft een 100% hexagonale selectie, te zien in de galerij ‘Art Thema’ zegt de beeldhouwer. » Ik hou van de idee om een echte delegatie van ons hexagonale talenten in België in het spotlicht te plaatsen. Deze curating is een loopbrug tussen Parijs en Brussel. Een rode draad gespannen rond onze gehechtheid aan het delen, vriendschap en plezier. Meer dan ooit schragen deze twee landen een gemeenschappelijke geschiedenis, artistiek zowel als cultureel en meer. Elke kunstenaar zal zelfgekozen 3 tot 4 werken voorstellen.

De galerij
Art Thema Gallery is een modern en hedendaags kunst bedrijf dat reeds meer dan 30 jaar bestaat en dat momenteel een atypische ruimte van 1000 M2 uitbaat in een historisch pand midden het hart van Brussel, tussen de Kunstberg en de Grote Markt. Met het ter beschikking stellen van deze ruimte met haar dynamische ploeg om de tentoonstelling LINK te promoten ontsluiert ze een opening naar nieuwe artistieke horizonten vertegenwoordigd door deze geïnspireerde en vibrerende Franse kunstenaars.

Zeventien ambassadeurs van de hexagonale creatieve scene
Want LINK is een vrijkaart, een open en instinctieve uitnodiging : « historische vandalen, losgeslagen abstracten of jonge garden van de Stadskunst…..Of ze nu meesters zijn van Graffiti of hedendaagse beeldhouwkunst, de zeventien ambassadeurs van deze gemeenschappelijke show zullen de weerklank zijn van de levende Franse kunstscene in Brussel en omgeving. »

LINK, van 15 september tot 15 oktober 2016 met Charlelie Couture, Arnaud Puig, Blo, BomK, Brusk, Cedrix Crespel, ColorZ, Éric Liot, Espi, FenX, Jaw, Jérôme Mesnager, Kan, Kongo, Kurar, Lilliwenn, Mist.

Download the artworks list